المقادير :
4 حبات من البطاطس
2 بيضات
ملعقة كبيرة من الزيت
ورقة موسى
خبز محمص (chapelure)
ملح
ابزار
وزيت للقلي
الطريقة :
نأخد البطاطس ونقشرها ونعمل منها دوائر ، نأخد اناء ونعمل فيه البطاطس و ورق موسى والزيت والملح والابزار والماء نسلقها تقريبا 10 دقائق لما تحس انها نضجت بس بدون ما تتكسر نصفيها ونحطها على ورق منشف ليمطس ماء البطاطس وتبرد
- نأخد البطاطس ونمرها في البيض المطرب وبعدين نمررها في الخبز المحمص ( chapelure)
- نعمل حمام زيت نقلي فيه البطاطس لما تأخد لون دهبي جميل ونحطهم على ورق منشف حتى يمطس الزيت منها ونقدمها مع الاكل رائعة جربوها
* هناك الطريقة المعتادة لهذه الوصفة لكن انا غيرتها شوي بطريقة جديدة
الطريقة الي بنعملها دايما هيا :
نأخد البطاطس ونسلقها ونطحنها نحصل على عجين البطاطس ونعمل معاها شويت زبدة وملح وابزار ومقدونس وجبة ونخلطهم كويس ونعمل منهم خبيزات صغار و نمررهم في البيض وبعدين الخبز المحمص ونقليها
بألف هنا وشفا